Learn Norwegian by listening to a native Norwegian while you’re reading along.
Statsministeren og regjeringen i Den sentralafrikanske republikk trekker seg, ifølge statlig radio i landet.
En talsperson for president Catherine Samba-Panz opplyser at regjeringen i Den sentralafrikanske republikk nå går av, ifølge Reuters:
– Presidenten har bedt om og fått innvilget at statsminister Andre Nzapayke og hans regjering trekker seg, sier talspersonen. Det ble ikke sagt noe om hvem som skal overta som statsminister i uttalelsen.
Overgangsregjeringen ble innsatt i januar, og skulle sitte fram til det planlagte valget i 2015, men ifølge AP skal mislykkede fredsforhandlinger med opprørere i landet ha vært bakgrunnen for at regjeringen nå må gå av, melder NTB.
Både muslimske opprørere og kristne militser anklaget hverandre tirsdag for å ha brutt våpenhvilen som ble inngått forrige måned, etter flere dager med voldelige sammenstøt nord i landet, skriver Reuters.
Den sentralafrikanske republikk har vært ustabil helt fra landet ble selvstendig fra Frankrike i 1960. Landet har gjennomgått en rekke statskupp, men ble noe mer stabilt i perioden 2008 til 2012. I mars 2013 ble derimot president Francois Bozize styrtet av Seleka-opprørerne.
Presidenten som kom til makten gjennom dette statskuppet, Michel Djotodia, kunngjorde imidlertid i januar i år at han hadde levert sin avskjedsøknad. Diplomater i regionen hadde da mistet tålmodigheten med han, særlig fordi han ikke hadde klart å stanse den religiøse volden mellom kristne og mulimske militsgrupper i landet.
Det siste året er tusenvis av personer blitt drept, særlig i kamper i desember og januar. FN anslår at en million mennesker har flyktet fra hjemmene sine, ifølge The Guardian. FN har 12.000 fredsbevarende soldater i Den sentralafrikanske republikk, skriver NTB.